Besøg Bunkermuseet:

Bunkermuseet er åbent hver søndag kl. 13 - 16 i sæsonen (marts-december) - Entre : 50.-


Bunkermuseet  er indrettet i en af de tyske bunkere på Badet. Den rummer en stor samling af uniformer, våben og udrustning fra besættelsestiden med fokus på det tyske. Vi har også udstillet en stor del af det vi har fundet i skoven og søerne omkring Badet.

 

I det ene rum af bunker "Bertha", som er vores museumsbunker, kan du se hvordan den var indrettet med køjer, brændeovn og ventilationssystem m.m. Se mere i udstillingen...

 

Sæsonåbning i Bunkermuseet:

Kom til Sæsonåbning Søndag d. 3/3-2024 kl. 13-16

Bliv klogere på Silkeborg under besættelsen og det tyske militære hovedkvarter på Silkeborg Bad, samt den tyske flygtningelejr efter befrielsen.


Kl. 14.30 vil foreningens formand Bent Markussen fortælle kort for alle interesserede om det igangværende byggeri ved generalens bunker og om de kommende planer. Det foregår ved byggepladsen i parken.


Museumsbunkeren har åbent fra kl. 13.00-16.00.

Entre 50 kr.

Børn u/12 år gratis i følge med en voksen


Der vil på denne dag være udklædte soldater at finde ved museumsbunkeren.


Find os i parken på Silkeborg Bad nær Arnakkekilden.


Ny nedgang til generalens kommandobunker

Arbejdet er gået igang !

Opdateret pr. 1/2-2024 :


Efter flere års arbejde, er det endeligt lykkedes for bunkermuseet med velvillig støtte fra Silkeborg kommune samt fra slots- og kulturstyrelsen, at få realiseret vores drøm om at forbedre adgangen til generalens kommandobunker her på Silkeborg Bad.


Bunkeren kan besøges fra forsommeren på vores guidede ture. Der er mulighed for at bestille en privat guidet tur her på hjemmesiden, ellers vil der blive løbende blive afholdt åbne guidede ture.Find trolden !

Trolden har sat sig tæt på en af bunkerne i skoven.

 

Den anerkendte genbrugskunstner Thomas Dambo har begået et flot mesterværk i skoven bag Silkeborg Bad. (Følg stien til højre for Søvilla for at komme derud - 800 meter)
Trolden nyder udsigten over dalen og de mange fugle der kredser i området. 
Tæt på trolden ligger en bunker fra 2. verdenskrig. Den er bygget i 1944 og blev anvendt som radiosendebunker. 
Den blev kun anvendt få gange mens tyskerne havde hovedkvarter på Silkeborg Bad. I marts 1945 var en tysk arme omringet af russerne i Kurland på østfronten. De forsøgte at kommunikere pr. radio med Berlin, men de sendte også et signal til netop denne bunker, blot for at sikre sig, at de kunne komme igennem. 

Bunkeren er aflåst. Bunkermuseet har planer om en renovering af den. 
Bunkermuseet har åbent hver søndag mellem 13-16. Her kan du høre mere om bunkeren.