Aktiviteter

AKTIVITETER

 Bunkerdage med knald i 

I weekenden d. 11. og 12. Juni afholder Silkeborg Bunkermuseum vores historiske event Bunkerdag på Silkeborg, hvor vi stiller skarpt på besættelsestiden i Danmark.

Det foregår på Silkeborg Bad lørdag fra kl. 12.00-18.00 og søndag fra kl. 10.00-15.00. 

Til Bunkerdag vil man kunne opleve udklædte soldater og modstandsfolk, gamle køretøjer fra perioden i de historiske omgivelser på Silkeborg Bad. Det vil være muligt at besøge vores museum, som delvist er rykket ud i parken, samt at komme på små guidede ture til flere af vores særlige bunkere. Disse ture foregår med jævne mellemrum i løbet af de to dage og starter alle ved Søvilla. 

I et større område i skoven kan du opleve et kontrahistorisk skuespil, hvor vi forestiller os at krigen var kommet til Danmark. De udklædte aktører gennemfører løbende små aktiviteter gennem dagene rundt i skoven. Der vil være maskingeværsalver og brag, så medbring gerne høreværn eller ørepropper og respekter afspærringerne. 

Der vil være mulighed for at forsyne sig med mad og drikke i parken, hvor vi bl.a. får besøg af kaffebaren Woodys, som de fleste kender fra Østre Søbad ved Almind sø. 

Tidspunkt

Lørdag d. 11. Juni kl. 12.00 - 18.00

Søndag d. 12. Juni kl. 10.00 - 15.00

Praktisk

Billetten kan bruges til begge dage. 

Vær opmærksom på begrænset p-pladsen. Kom gerne på cykel eller gående. Det frarådes at medbringe hunde til Bunkerdag. Det kan være koldt og fugtigt i bunkerne, så medbring gerne lidt varmt tøj og en lommelygte, hvis man vil ned i bunkerne. Man kan nyde sin medbragte madpakke flere steder i parken. 

 Forsalg her kr. 100.- / Billet ved indgangen koster 150.- Billetten gælder til begge dage

Børn under 12 år behøver ikke billet. Det samme gælder ledsagere til handicappede.

Ved aflysning refunderes billetterne.

 

Bunkermuseet er åbent hver søndag kl. 13 - 16 i sæsonen (marts-december) Entre 50.-


Bunkermuseet  er indrettet i en af de tyske bunkere på Badet. Den rummer en stor samling af uniformer, våben og udrustning fra besættelsestiden med fokus på det tyske. Vi har også udstillet en stor del af det vi har fundet i skoven og søerne omkring Badet.

 

I det ene rum af bunker "Bertha", som er vores museumsbunker, kan du se hvordan den var indrettet med køjer, brændeovn og ventilationssystem m.m. Se mere i udstillingen...

 

Trolden har sat sig tæt på en af bunkerne i skoven.

 

Den anerkendte genbrugskunstner Thomas Dambo har begået et flot mesterværk i skoven bag Silkeborg Bad. (Følg stien til højre for Søvilla for at komme derud - 800 meter)
Trolden nyder udsigten over dalen og de mange fugle der kredser i området. 
Tæt på trolden ligger en bunker fra 2. verdenskrig. Den er bygget i 1944 og blev anvendt som radiosendebunker. 
Den blev kun anvendt få gange mens tyskerne havde hovedkvarter på Silkeborg Bad. I marts 1945 var en tysk arme omringet af russerne i Kurland på østfronten. De forsøgte at kommunikere pr. radio med Berlin, men de sendte også et signal til netop denne bunker, blot for at sikre sig, at de kunne komme igennem. 

Bunkeren er åben, men der er meget vand i den og ingen lys. Pas på - hvis du går derind og vær venlig at behandle den med respekt. Bunkermuseet har planer om en renovering af den. 
Bunkermuseet har åbent hver søndag mellem 13-16. Her kan du høre mere om bunkeren.