Aktiviteter

AKTIVITETER

Levende historie

Af og til har vi mulighed for, at formidle historie med levende udklædte personer. Det sker bl.a. i Kristi Himmelfartsferien tordag og lørdag.
Her har du mulighed for at komme lidt tættere på historien, fordi udklædte officerer og soldater vil tage imod dig omkring Bunkermuseet fra kl. 15-17:30.

De udklædte aktører er meget dedikerede og går vidt for at være så tæt på historien som muligt. De spiller rollerne dels som de tyske officerer typisk så ud på Silkeborg Bad fra 1943-1945, og dels som engelske soldater der lurer i hækken og venter på at overtage stedet. 


Vores aktivitet foregår i forbindelse med eventet "Livets vand" der afholdes af Hakkehuset på Silkeborg Bad i netop disse dage, hver dag fra 5-17:30

Museet har åbent alle dage i Kristi Himmelfartsdagene. Entre 40.-

Ny historie i Bunkermuseet.
Familien Kowitz' flugt fra Ostpreussen der bragte dem til Badet i 1945.

 

Efter tre måneders flugt til fods i sne og frostvejr i Østpreussen, lykkedes det familien med far, mor og 3 døtre, at komme ombord på et skib til København. De blev blandt 250.000 flygtninge fordelt i Danmark og familien kom til Silkeborg og senere Silkeborg Bad. Familien boede i barak 19, stue 4 i “Neustadt” her på Badet.

Den ene datter Lydia Kowitz fik et barn i februar 1947 - Brigitte. Hun er en vigtig brik i vores fortælling. Med udgangspunkt i familiens dagbog fra flugten, bidrager Brigitte Harvertz-Krüger betragteligt til denne historie.

 

Bunkermuseet er åbent hver søndag kl. 13 - 16

Entre 40.-

 

Bunkermuseet  er indrettet i en af de tyske bunkere på Badet. Den rummer en stor samling af uniformer, våben og udrustning fra besættelsestiden med fokus på det tyske. Vi har også udstillet en stor del af det vi har fundet i skoven og søerne omkring Badet.

 

I det ene rum af bunker "Bertha", som er vores museumsbunker, kan du se hvordan den var indrettet med køjer, brændeovn og ventilationssystem m.m. Se mere i udstillingen...

 

Silkeborg Bunkermuseum

Gjessøvej 40d

Silkeborg Bad

8600 Silkeborg

E-Mail:: museum@bumus.dk

(+45) 86 81 38 85

Følg os på Facebook

Her kan du følge Bunkermuseet og vores  event Bunker by Night

Copyright © Bumus | Web: MAH